Food&Drinks

Cocktail #1: Valentine’s Woo Woo

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gelezen: BloggenmetAnna start met een nieuwe serie over cocktails. Vandaag presenteer ik jullie dan ook vol trots ‘Cocktail #1’!

Morgen is het 14 februari en dat betekent natuurlijk: Valentijnsdag! Alhoewel Sam en ik eigenlijk niet echt aan Valentijnsdag doen, vonden we het toch wel leuk om een cocktail in thema te maken.

Voor het allereerste drankje van de serie hebben we gekozen voor een simpele cocktail, waar je niet per se speciale spullen voor in huis hoeft te hebben en vooral ook geen bijzondere ‘shake methode’ voor hoeft te kunnen! Er zitten maar weinig ingrediënten in, maar dat maakt hem echt niet minder lekker… 🙂
Het gaat hier over de:

(VALENTINE’S) WOO WOO

De ingrediënten voor deze cocktail zien er als volgt uit:

img_5805
25 ml Vodka, Cranberry sap en 25 ml Perzik likeur

Er zijn uiteraard heel veel verschillende drankmerken en er is er niet één die we specifiek aanraden, dus de keuze ligt helemaal bij jou. Wij hebben hier gekozen voor ‘Absolut Vodka’ en ‘Archers Peach Schnapps’, maar in Nederland zouden wij waarschijnlijk ‘Peachtree’ als perzik likeur hebben genomen. Wat betreft de cranberry sap geldt precies hetzelfde. Helaas had onze supermarkt op dit moment alleen de ‘minder suiker variant’, maar dit heeft verder geen effect op de cocktail.

En dan nu waar het allemaal om draait! Ik zei het al; het is heel makkelijk, maar ik leg het toch nog even uit:

  1. Giet 25 ml Vodka en 25 ml Perzik likeur in een hoog glas dat gevuld is met ijsblokjes.
  2. Schenk daarna de cranberry sap erbij, totdat het glas mooi vol zit.
  3. Versier je glas eventueel nog met een schijfje limoen, een leuk rietje of zoals wij hebben gedaan met een ijsblokje in de vorm van een hartje.

img_5813

En klaar! Zie je.. Super simpel! Ja, ik moet toegeven: het enige dat wij hebben gedaan voor het Valentijns thema is het ijshartje, maar ik vind het toch wel heel schattig! En daarbij past de mooie rode kleur van het drankje ook uitstekend in het liefdesthema, toch? 🙂

Dit was alweer cocktail nummer 1 van de nieuwe serie op BloggenmetAnna.com. Sam en ik zouden het super leuk vinden om te horen wat jullie van onze eerste cocktail vinden en of jullie hem zelf ook willen gaan maken. Foto’s van jullie creaties zijn ook van harte welkom en suggesties voor het vervolg van de serie natuurlijk ook!

Cheers and Happy Valentine!!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.