Travel

Photo diary: Weekendje Londen met de familie!

Oehh, het afgelopen weekend was zo leuk!! M’n ouders, broertje en zusje kwamen 2 daagjes langs en dit was, ook voor mij, natuurlijk de uitgelezen kans om Londen te verkennen. Vandaag vertel ik wat we deze dagen hebben gedaan en deel ik uiteraard onze leukste foto’s!

Pff, eerst moet ik wel even zeggen dat ik een ontzettende hekel heb aan afscheid nemen!! Zondagavond vlogen ze terug naar Nederland en zodra ze weg waren, was het onwijs leeg en stil in huis en had ik het toch weer even moeilijk… Vreselijk 🙁

Maar goed, over naar de leuke dingen! Vrijdagavond kwamen ze aan op Londen Heathrow Airport en daarna hebben we met z’n allen bij ons thuis gegeten. M’n ouders sliepen in Portobello House, 800 meter verderop, en m’n broertje en zusje sliepen op onze slaapbank; wat super gezellig was!

De volgende ochtend zijn we via het hotel naar Portobello Road gelopen, waar ook de markt weer in volle gang was. Het weer was trouwens het hele weekend super lekker, alles behalve Engels dus, haha! Op de markt hebben m’n zusje en ik een hoed gekocht (zie foto hieronder) en verder hebben we gewoon wat rondgekeken bij de verschillende kraampjes. De sfeer daar is altijd zo leuk! Het was wel ontzettend druk, maar dat mocht de pret zeker niet drukken 🙂

Uiteraard moest er ook een foto worden gemaakt bij een typisch ‘Notting Hill huis’:

Vanaf Notting Hill zijn we naar Camden Town gegaan om te lunchen. Daar is een grote ‘foodmarket’, waar voor ieder wat wils is en het is ook echt heerlijk! Ik verbaas me hier altijd over hoe snel je je eten kan hebben (als je zelf eindelijk je keuze hebt kunnen maken…), ondanks de ongelooflijke drukte. Wij zijn gegaan voor een chicken en een vegan rendang, zoete aardappel friet met avocado, pizza en een burrito. En het was weer heeeerlijk!

Na het eten hebben we nog even rondgelopen in Camden en daarna zijn we langs het water doorgelopen naar het mooie Regent’s Park. Kijk nou hoe lekker het weer was en hoe mooi het park is!:

Vanuit het park liepen we zo de straat van de universiteit in, bij Baker Street Station en daar hebben we de bus gepakt richting Piccadilly Circus en Regent Street, omdat m’n zusje heel graag even wilde shoppen. Wat betreft het shoppen zijn we (helaas voor de portemonnee..) weer goed geslaagd! Wel waren we daarna inmiddels best wel moe, dus besloten we om naar het restaurant Bella Italia in Covent Garden te gaan waar we eerder al een reservering hadden gemaakt. Het eten was lekker, maar het was vooral erg gezellig!

Shoppen @ Regent Street!

Zondag

De volgende dag begonnen we bij Westminster (Abbey), de Big Ben en de Londen Eye. Pfoe, wat was het vreemd om daar te zijn, na wat er vorige week gebeurd is. We hebben een stukje over de brug gelopen, waar al veel bloemen te zien waren en daarna zijn we richting Westminster Abbey gelopen, waar nog veel meer bloemen lagen. Het was wel heel mooi om te zien en onze foto’s zien er leuk uit, maar alsnog hadden we er allemaal een raar gevoel bij. Nog nooit was ik zo snel na zo’n gebeurtenis op de desbetreffende plek geweest… (En überhaupt zo dichtbij geweest wanneer het gebeurde trouwens!).

Bij Westminster Abbey hebben we de bus gepakt richting Tower Hill om naar de Tower Bridge te gaan. Toen we daar aankwamen, hebben we eerst wat gegeten bij All Bar One met uitzicht op de brug. Jammer genoeg heb ik hier geen foto’s van; het eten was erg lekker en de stijl/inrichting (vooral van de wc’s!) was heel leuk om te zien!

Vanaf de Tower Bridge zijn we weer terug naar het appartement gegaan, omdat de taxi naar het vliegveld om 18 uur klaar zou staan. Zoals ik al zei, het afscheid was weer moeilijk… Maar het weekend was echt zoooo leuk, ik heb de foto’s om naar te blijven kijken en iedereen (op m’n andere broertje na helaas) heeft nu ons appartementje en nieuwe woonplaats gezien, dus dat is top! Hopelijk kunnen we snel weer een paar van zulke dagen hebben, hier in Londen!! xxx

Regent's Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.