Personal

De verhuizing naar Londen

3 januari was het zover; onze verhuizing naar Londen! Samen met Sam stapte ik 3 januari het vliegtuig in en de dagen/weken die volgden waren redelijk chaotisch, druk en vermoeiend.. Maar gelukkig kunnen we inmiddels zeggen dat we aardig gesetteld zijn in ons appartement in deze prachtige wereldstad!

Omdat we sowieso voor een jaar, en misschien wel langer, in Londen gaan wonen, wilden Sam en ik een echte verhuizing en niet enkel met 2 koffers en wat handbagage naar Londen. Daarom hebben we de hulp ingeschakeld van Mondial Verhuisbedrijf Henneken. Zij verhuizen wekelijks spullen van Nederland naar Engeland en andersom en hebben ons voor een mooie prijs ook geholpen met het verhuizen. Donderdag 29 december kwamen 2 mannen al onze spullen inladen en 4 januari leverden ze het keurig af in ons appartement in Londen.

Toegegeven, toen Sam en ik klaar waren met het inpakken van de dozen, schrokken we wel een beetje van de hoeveelheid. Vooraf had ik totaal verkeerd ingeschat hoeveel het zou zijn, maar uiteindelijk stonden er dus 29 verhuisdozen, 10 kleine dozen, 2 fietsen en 2 matrassen klaar voor het verhuisbedrijf. Dit alles was uiteraard nog zonder meubels, die we van tevoren online bij Ikea hebben besteld en die ook op 4 januari bezorgd zouden worden (ca. 70 kleine en grote Ikea dozen).

Als ik zeg dat ons appartement ongeveer 54 m2 is, kan je je misschien wel een beetje voorstellen hoe het eruit zag nadat én het verhuisbedrijf én de Ikea waren geweest en alle spullen naar binnen hadden gebracht.. Eén grote chaos haha! (En daar kwam ook nog eens bij dat 10 van de 29 dozen direct weer mee teruggingen met het verhuisbedrijf, waardoor de inhoud hiervan op de grond kwam te liggen.) Hieronder een kleine impressie van de chaos, maar eigenlijk valt het op deze foto’s nog mee..!

Nadat de verhuizers en de Ikea weg waren, zijn we direct begonnen met het in elkaar zetten van de meubels en het inrichten van de keukenkastjes. Langzaam maar zeker werd de chaos minder en zagen we steeds meer een echt thuis ontstaan. Zo sliepen we de eerste nacht nog op 2 luchtbedden op de grond, de tweede en derde nacht op de slaapbank (zie hieronder) en vanaf de vierde nacht in ons eigen bed! Persoonlijk vond ik het super leuk om deze vooruitgang te zien en ik ben ook gek op het in elkaar zetten van Ikea meubels, dus ik had het helemaal naar m’n zin 🙂

Zondag 8 januari vloog m’n moeder ook naar Londen! Sam zou die dag daarna beginnen met de European Bartender School en m’n moeder zou mij dan verder helpen met het op orde brengen van alles. Ik vond het super fijn dat ze langskwam!! Het was de eerste keer dat ze het appartement zag, het was super gezellig en we hebben samen nog onwijs veel kunnen doen in huis. Helaas hebben we bijna niks van Londen kunnen zien, op een avondje uit eten en een bezoek aan de Londense Ikea na haha, maar dat doen we gewoon de volgende keer (eind februari!!).

mama-op-bezoek

Toen m’n moeder een paar dagen later weer naar huis ging, moest ik nog een aantal dozen uitpakken en gordijnen regelen, maar de chaos was gelukkig compleet verdwenen. Inmiddels, 2 weken later, ben ik/zijn we super blij met hoe het er nu uit ziet! We voelen ons helemaal thuis en het is heel fijn om al onze eigen spullen hier te hebben. Ik ben nog wel van plan om een paar mooie foto’s vergroot te laten afdrukken voor aan de muren en ik ben nog op zoek naar mooi fotobehang voor bij het bureau, maar dat zijn wat kleine details. Tot onze grote frustratie hebben we echter nog steeds geen gordijnen en is de privacy best ver te zoeken (aangezien je vanaf de overkant zo bij ons naar binnen kijkt) maar als het goed is, is dat over een week eindelijk geregeld! Zodra we de gordijnen hebben, zal ik een ‘roomtour’ in foto’s of video uploaden, beloofd! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.