Lifestyle

Verhuizen naar Londen?!

In oktober 2015 ben ik begonnen met mijn eerste, echte fulltime baan. Ik kreeg een 7 maanden contract bij een hotel in Rotterdam als Front-Office medewerker. Aan het einde van mijn contract heb ik mijn baan opgezegd, omdat ik het helaas niet naar m’n zin had, de uitdaging en afwisseling miste en ik niet meer wist wat ik wilde. Sindsdien, begin mei dit jaar, ben ik dus niet meer aan het werk en, zoals ik in m’n vorige post al zei, zit ik hele dagen thuis.

Alhoewel het af en toe natuurlijk heerlijk is om geen verplichtingen te hebben, niet per se vroeg op te hoeven staan en de hele dag tijd voor jezelf te hebben, wil ik dit absoluut niet zo houden. Sinds mijn 15de heb ik altijd een bijbaantje gehad en verdiende ik m’n eigen zakcentje om leuke dingen te kopen en te doen en dat mis ik nu wel degelijk! Ik wil dus zo snel mogelijk weer wat nuttigs gaan doen, maar sinds mijn vorige baan zit ik wel met een probleem wat dit betreft. Ik weet totaal niet meer wat ik wil, wat ik leuk vind en wat voor werk ik wil gaan doen! Ik heb inmiddels al heel wat sollicitatiebrieven verstuurd voor hogere en/of andere functies, maar helaas tevergeefs.

Studeren
Mijn ouders zeggen altijd dat je zolang mogelijk moet studeren, omdat je daarna toch nog je hele leven kan werken. Toen ik klaar was met de HAVO, wilden ze het liefst dat ik VWO zou gaan doen en toen ik afgelopen januari klaar was met HBO, wilden ze het liefst dat ik nog een universitaire studie zou gaan doen. Ik ging hier altijd vol tegenin en had voor mezelf besloten dat ik eerst ging werken en misschien ooit nog een studie zou gaan doen, aangezien ik toch pas 21 jaar ben.

Nou, je voelt hem vast al aankomen.. In mijn afgelopen paar werkeloze maanden, heb ik veel nagedacht en met m’n ouders besproken wat ik nou zou gaan doen en uiteindelijk heb ik toch een keuze kunnen maken:

Ik ga studeren in Londen!!Underground Londen

De Master opleiding Human Resource Management om precies te zijn! Toen m’n vader dit voorstelde, ging ik er in eerste instantie niet op in. Ik heb een vriend, woon nog thuis, heb snel last van heimwee en ik zag het echt niet zitten om in m’n eentje naar Londen te verhuizen voor een x aantal jaar om daar een studie te gaan volgen en alles hier achter me te laten. Maar toen we het nog een paar keer hadden besproken, ook met Sam erbij, werd ik toch steeds enthousiaster. Ik zag het ineens helemaal zitten: samen met Sam in een van mijn lievelingssteden wonen en een eenjarige Masteropleiding volgen aan de universiteit; geweldig!

Toen ik eenmaal overtuigd was, wilde ik mezelf zo snel mogelijk inschrijven op een universiteit in Londen. Helaas ging het allemaal niet zo makkelijk en ben ik er veel langer mee bezig geweest dan ik had verwacht. Na een hele lange zoektocht naar de perfecte universiteit, moest ik via internet een aanvraag opsturen en omdat ik me er niet echt in had verdiept, had ik bepaalde dingen niet gereed die ze wel nodig hadden. Uiteindelijk is alles toch goed gekomen en ben ik aangenomen op de University of Westminster en ik ben er super blij mee!!

Verhuizen
Met alleen een opleiding zijn we er natuurlijk nog niet. Sam en ik zijn van plan om begin januari te verhuizen naar Londen, maar voor die tijd moet er dus nog van alles geregeld worden. We moeten een woonruimte vinden, Sam moet een baan vinden en we moeten de hele verhuizing plannen en regelen.

Vanaf nu ga ik dan ook alles wat ik regel en uitzoek voor Londen bijhouden op m’n blog. Ik vind het zelf altijd heel interessant om dit soort dingen van andere mensen te lezen/horen, dus ik hoop hiermee ook anderen te kunnen helpen met mijn ondervindingen etc.

Wil je mij volgen gedurende mijn voorbereidingen voor Londen en ben je benieuwd naar mijn ervaringen? Schrijf je dan in op m’n blog en ontvang over al mijn nieuwe posts een berichtje! 🙂

Studieboeken algemeen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.