Travel

USA; here I come!

Yes!! Over precies een week zit ik in het vliegtuig onderweg naar Florida! Ik ga bijna 4 weken op vakantie en in dit bericht vertel ik waarom en waar ik allemaal heen ga. Benieuwd?

De absolute hoofdreden van mijn bezoek aan Florida is Sam, mijn vriend. Zondag 20 november stap ik namelijk aan boord van het cruiseschip de MS Zuiderdam en zien we elkaar eindelijk weer na bijna 6 maanden; ik kan echt niet wachten!

Ondanks dat ík heerlijk 10 daagjes vakantie heb op het schip, moet Sam helaas gewoon nog elke dag werken. Ik ben dus een beetje bang dat ik veel tijd alleen moet gaan doorbrengen en ik ben nog nooit alleen op vakantie geweest en al helemaal nog nooit op een cruise, dus ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.. Máár we gaan prachtige (zonnige!) plaatsen bezoeken en ik zie Sam weer, dus ik mag zeker niet klagen 🙂

MS Zuiderdam
De MS Zuiderdam

De route van het cruiseschip, waar ik me wel echt enorm op verheug, ziet er als volgt uit:

Fort Lauderdale – Half Moon Cay – Aruba – Curaçao – Panama(kanaal) – Costa Rica – Fort Lauderdale

Tussen deze plaatsen door zitten ook 4 dagen op zee en 10 dagen later, dus 30 november, stappen we samen van het schip en is Sam eindelijk klaar. Op Fort Lauderdale en Curaçao na, ga ik al deze plaatsen voor het eerst bezoeken en (helaas) is er elke keer niet heel veel tijd aan land, dus weet jij nog iets (zoals winkels, stranden, restaurantjes, barren, mooie plekjes of wat dan ook) wat ik echt niet mag missen in een van deze plaatsen, laat het dan alsjeblieft achter in de comments!

Voordat Sam op het schip ging werken was hij nog nooit in Amerika geweest. We hebben daarom besloten hier gebruik van te maken en een vakantie te boeken vanuit Fort Lauderdale. Wegens vervelende regels met betrekking tot de verschillende visums, moet Sam eerst Amerika verlaten om daarna pas weer terug te kunnen komen als toerist. Om die reden vliegen we allereerst van Fort Lauderdale naar Toronto waar we een paar dagen zullen verblijven en daar hebben we ook een auto gehuurd om naar de Niagara Falls te rijden.

Nadat we bij de watervallen ook een nachtje hebben doorgebracht, gaan we weer naar het vliegveld om vanuit Toronto naar New York te vliegen en pas een week later weer richting huis te gaan. Tijdens de vakantie ga ik natuurlijk heel veel foto’s maken en ik ga proberen een kort reisverslagje te schrijven. Het ligt nog even aan de wifi op het schip en in de hotels waar we later verblijven, maar ik hoop hier dan ook het een en ander te kunnen delen, dus houd m’n blog in de gaten!

Aangezien we een volle week in New York zullen zijn, ben ik super benieuwd naar jullie tips voor deze geweldige stad. Zelf ben ik weleens een paar dagen in New York geweest, maar dit is al super lang geleden én we waren toen met het hele gezin (inclusief kleine kinderen, dus dan doe je ook andere dingen). So please feel free to share your favorites!! 🙂

4 reacties

 • Petra van Leeuwen

  Hoi Annabelle,
  Ik wil je een hele goede reis toewensen. Heerlijk weer om Sam te zien. Geniet er lekker van elkaar. Heel veel plezier in NY. Helaas geen tips voor je buiten de super gave highlights van NY.
  Liefs and have fun, Petra xx

 • Belinda

  Wat een leuke foto van jou en Sam! Ik wens jullie een geweldige reis! Hopelijk lukt het met de wifi en het reisverslag, dan kunnen wij lekker (en een beetje jaloers ;)) meegenieten van al het moois! Have fun! xx

  • Annabelle

   Hihi dankjewel, dat is echt alweer een hele tijd terug! Ik hoop inderdaad ook dat het gaat lukken met het reisverslag, lijkt me leuk om alles bij te houden 🙂 Dus ik houd jullie (hopelijk) op de hoogte! xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.