Personal

Update Londen: woonruimte

Een woning: iets dat natuurlijk absoluut noodzakelijk is voor de verhuizing naar Londen! Daarom ben ik vorige week samen met mijn vader een paar dagen op huizenjacht geweest in Londen. Van tevoren hadden we een aantal bezichtigingen ingepland en deze zijn we samen met de makelaar afgegaan. Heeft onze zoektocht iets opgeleverd of is het voor niets geweest?

Een tijdje terug zijn mijn vader en ik onze zoektocht begonnen via Rightmove. Hierbij kwamen we er al snel genoeg achter dat de huur- en koopprijzen in Londen belachelijk hoog zijn en absoluut niet vergeleken kunnen worden met die in Nederland. Zo wordt er gebruik gemaakt van week- in plaats van maandprijzen, zijn deze weekprijzen vaak al hoger dan 500 pond en is hetgeen dat je er voor krijgt helaas alles behalve de hoofdprijs.

Na lang zoeken en vergelijken via de website, hadden we een paar appartementen als ‘favorieten’ opgeslagen. Mijn vader heeft toen contact opgenomen met een van de makelaars, gevraagd om nog meer mogelijkheden en een afspraak gemaakt. Afgelopen donderdagochtend vlogen wij daarom dus naar Londen en diezelfde middag hadden we 3 bezichtigingen gepland staan.

vlucht naar londen
Helaas met vertraging op het vliegveld, maar (zoals je aan m’n vader kan zien..) we hadden er zin in!

De eerste bezichtiging was bij een nieuw appartementencomplex in de Londense wijk Fulham. Op internet zag dit appartement er prachtig uit, ingericht en al, en ook al was het klein, het leek genoeg voor 2 personen (mijn vriend en ik). Toen we daar aankwamen bleek het complex echter nog lang niet af te zijn; de bouwvakkers waren nog volop bezig en er was maar 1 appartement zo goed als af, waar we dus even binnen konden kijken. Naar mijn idee was het complex redelijk groot en was er dus nog heel wat werk te doen, maar de aannemer zei dat ze de deadline van eind november wel zouden halen.. Het show appartement leek gelukkig wel exact op de foto’s, maar mijn vader en ik waren uiteindelijk toch niet echt enthousiast vanwege de buurt; het was heel stil/rustig en daarmee een beetje saai en het leek best wel afgelegen te liggen van het bruisende centrum.

Fulham
Dit was de omgeving van het appartement in Fulham. (Rechts op de foto is het complex).

Na deze bezichtiging gingen we door naar een appartementencomplex in de wijk Ladbroke Grove. Deze wijk ligt naast Notting Hill en de beroemde Portobello Road is op loopafstand, super leuk! Dit complex was wel helemaal af, het vormt een soort rechthoek met in het midden een tuin, aan een van de lange zijden zitten kantoren in plaats van woningen en in de onderste panden hiervan zit een meubelzaak, een koffietentje en waarschijnlijk komt er ook een sportschool. We kregen hier 2 appartementen te zien: één appartement op de tweede verdieping, dat uitkijkt op de binnentuin en één appartement op de vierde verdieping, dat zich aan de buitenkant van het complex bevindt en dus op de omgeving uitkijkt. Verder zijn ze exact hetzelfde en beschikken ze ook over een balkonnetje. Ik werd bij het zien van het appartement op de vierde verdieping opslag verliefd! De ruimte is prima, mooie keuken en badkamer, zelfs een wasmachine én vaatwasser en het uitzicht op de omgeving zorgt voor veel meer licht in de kamer dan het uitzicht op de binnentuin en kantoren. Hier besloten we dus goed over na te denken!

Een vriendin van mij loopt momenteel stage in Londen voor 6 maanden en huurt hierbij een appartementje in het centrum, in de wijk Paddington. Zij is midden januari 2017 klaar en er bestond een mogelijkheid dat ik het appartement van haar zou overnemen. De timing hiervan komt echter niet heel goed uit, aangezien ik de eerste week van januari al in Londen moet zijn (voor de EBS cursus die mijn vriend Sam gaat volgen) en dan dus ook al onderdak moet hebben, dus dit is helaas niet doorgegaan. We zijn na de bezichtigingen uiteraard wel even gezellig op bezoek geweest, hebben een rondleiding gekregen en allerlei verhalen, tips en adviezen voor mijn aankomende tijd in Londen!

Alhoewel ons hoofddoel van het korte reisje naar Londen de huizenjacht was, hebben we ook nog wat andere dingen gedaan. Zo hebben we de tweede dag veel rondgelopen in de wijken Notting Hill en Ladbroke Grove, voornamelijk over de Portobello Road waar op dat moment de markt in volle gang was, zijn we op zoek gegaan naar mijn toekomstige universiteit, hebben we ’s avonds een bezoekje gebracht aan de musical The Bodyguard in het Dominion Theatre (naar mijn mening echt een onwijs goede musical!) en zijn we de laatste dag nog bij Piccadilly Circus, Regent Street en Oxford Circus geweest.

Portobello Market
Een heel klein stukje van de Portobello Market.
2016-10-29-11-50-34
Piccadilly Circus

Het hotel waar we hebben overnacht is trouwens zeker een aanrader! De locatie is uitstekend (midden in het centrum, met het metrostation Paddington tegenover en het treinstation met directe verbinding naar het vliegveld Heathrow aan het hotel vast), de kamers waren super schoon en het gebouw is, zoals je op onderstaande foto kan zien, echt prachtig.

hilton hotel

Zaterdagmiddag vlogen we weer naar huis en ondanks dat nog niks zeker was, zijn mijn moeder en ik die avond direct begonnen met het op papier inrichten van het appartementje. We zagen het al helemaal zitten haha! Inmiddels hebben we een beslissing genomen: het wordt het appartement in Ladbroke Grove op de vierde verdieping (ben super blij!!) en nu kan ik eindelijk weer een puntje van mijn ‘Londen to-do lijst’ afstrepen:

WIJ HEBBEN EEN APPARTEMENTJE IN LONDEN!!

rode bus met papa.jpg

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.