Study

Hoe bevalt mijn nieuwe opleiding?

Een nieuwe studie; de voornaamste reden van mijn verhuizing naar Londen. Zoals ik al eerder heb verteld: ik heb me ingeschreven op de University of Westminster voor de eenjarige masteropleiding Human Resource Management vanaf januari 2017. Inmiddels ben ik dus met de opleiding begonnen en vandaag vertel ik hoe de eerste weken zijn geweest!

International Students Welcome Programme
De University of Westminster had op maandag 16 januari een speciale dag voor haar nieuwe internationale studenten georganiseerd. Deze dag was niet verplicht, maar wel aanbevolen, je kon je er voor inschrijven als je aanwezig wilde zijn en dat heb ik dus gedaan. Eerlijk gezegd houd ik totaal niet van nieuwe dingen; ik ben altijd veel te zenuwachtig van tevoren en het is voor mij echt een soort stap buiten mijn ‘comfort zone’. Dus uiteraard was dit voor deze dag niet anders.. Helaas viel de dag achteraf ook een beetje tegen. Ik heb heel weinig mensen leren kennen die dezelfde opleiding gingen doen en ik voelde me niet echt op m’n plek. En misschien begrijp je het al: dit had niet echt een positief effect op de zenuwen die ik al had..

Wat wel leuk was aan deze dag, was de boottocht die we ’s avonds hadden. Er kwamen niet zoveel studenten als verwacht, maar desalniettemin heb ik een gezellige avond gehad, leuke mensen leren kennen en een prachtig uitzicht op de stad gehad!

Enrolment week
Dinsdag 17 januari begon de zogeheten ‘enrolment week’ officieel (dit houdt in dat de inschrijvingen worden afgerond en de studenten kennismaken met de universiteit). De ochtend begon met een presentatie in de grote zaal van de universiteit en daarna ging iedereen naar de aangewezen lokalen. Hier leerde ik m’n klasgenoten kennen en in tegenstelling tot de vorige dag was het nu een volle klas met een stuk of 20 vrouwen met allerlei verschillende afkomsten; heel leuk! We kregen wat algemene uitleg over de opleiding en moesten een kennismakingsrondje doen. Hierna hadden we pauze en konden we onze inschrijvingen afronden, een schoolpasje en wat andere informatie ophalen. Hier leerde ik een paar superleuke meiden kennen (een paar van hen staan op de foto hieronder, dit was tijdens een avondje stappen met z’n allen) en sindsdien hebben we echt een heel gezellig groepje!! Wat een opluchting was dat zeg! (Achteraf bleek ook bijna niemand van mijn klas naar de internationale studenten dag te zijn geweest, dus dat verklaard een hoop!)

img_5502

Treasure hunt
Als afsluiter van de dinsdag was er een ‘treasure hunt’ georganiseerd door de universiteit. Als groepje kreeg je een lijst met 10 hints en daarmee moest je opzoek gaan naar plekken in de omgeving van de universiteit. Bij een gevonden plek was het de bedoeling dat je een groepsfoto nam en deze deelde op Social Media. Wij hebben ook meegedaan en uiteindelijk 5 plekken gevonden (denken we, maar het is nooit bevestigd) en dit is terug te zien op mijn Instagram account: @bloggenmetanna! 🙂 Helaas hebben we niets gewonnen, maar het was zeker een leuke manier om elkaar én de stad een beetje beter te leren kennen!

img_5471
Treasure number 6: Madame Tussauds

De rest van de week was niet heel bijzonder. We kregen veel uitleg en informatie over de universiteit, de opleiding en daarbij behorende keuzevakken, de stad en het leven in Londen en op vrijdag moesten we een korte groepspresentatie houden om te laten zien hoe ons huidige niveau is.

De opleiding
Wat betreft mijn opleiding ‘Human Resource Management’; ik zal hier binnenkort een aparte, uitgebreide post over schrijven, maar hier alvast een korte samenvatting:

Het is een eenjarige masteropleiding en naast een aantal verplichte vakken, zijn er ruim voldoende keuzevakken waaruit je 2 vakken per semester moet kiezen. Het eerste semester is van januari tot juni en het tweede semester van september tot en met het einde, ongeveer eind januari 2018. Dat betekent dus dat ik geen les heb van juni tot september (3 maanden!), maar dit kan eventueel worden opgevuld met bijvoorbeeld één bepaald keuzevak dat in de zomer gevolgd kan worden en/of een (meestal onbetaalde) zomerstage bij een bedrijf in Londen voor wat relevante werkervaring. Tevens moet er gewerkt worden aan een scriptie, dat uiteindelijk moet worden ingeleverd in januari 2018. Ik heb nog niet besloten wat ik ga doen, maar als ik kijk naar hoe mijn vorige scriptie is gegaan, denk ik dat ik het deze keer niet moet onderschatten en zeker niet teveel hooi op m’n vork moet nemen..

‘Managing change’ en ‘Assessment for Individual Differences at Work’ zijn de 2 keuzevakken die ik heb gekozen voor het eerste semester (hierover zal ik later meer vertellen). Daarnaast heb ik er ook voor gekozen om mee te doen aan een extra vak genaamd ‘Academic English’. Aangezien ik een hoop verslagen en natuurlijk een scriptie moet gaan schrijven in het Engels en ik hier nog redelijk onervaren in ben, vind ik het heel fijn dat de universiteit dit vak aanbiedt en ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn!

Verder ben ik heel blij met hoe mijn rooster er tot nu toe uitziet (zie hieronder). Mijn vakken zijn verdeeld over maandag, dinsdag en woensdag, waardoor ik de rest van de week vrij ben en tijd heb voor de nodige zelfstudie en andere dingen! In sommige gevallen, zoals deze week, heb ik een langer rooster. Deze week heb ik namelijk op vrijdag en zaterdag een workshop die de hele dag duurt, maar dat komt gelukkig maar eens in de zoveel tijd voor.

rooster

Side note: de University of Westminster heeft meerdere locaties in Londen. Mijn opleiding hoort bij de ‘Westminster Business School’ en deze school bevindt zich op een perfecte locatie midden in het centrum, tegenover het metrostation Baker Street, echt ideaal!

Tot nu toe
Ongelooflijk, maar waar; in mijn eerste officiële schoolweek kreeg ik griep op de eerste dag. Hierdoor heb ik, op maandag na, alle lessen van die week gemist. Gelukkig begonnen nog niet alle vakken in de eerste week, dus heb ik eigenlijk maar 2 vakken volledig gemist, maar toch voelt het alsof ik nu al achterloop, aangezien ik letterlijk de hele week in bed heb gelegen.. Deze week gaat het tot nu toe niet veel beter, maar probeer ik wel gewoon alle lessen bij te wonen omdat ik anders echt teveel ga missen. Dus ja, helaas kan ik hierdoor nog niet heel veel zeggen over hoe ik de lessen vind, maar dat houden jullie dan van me te goed!

Voor nu weer heel erg bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! 🙂 xxx

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.