Lifestyle

Kledingkast opruimen

Voor mijn verhuizing naar Londen moet ik natuurlijk een aantal dingen regelen. Eén ding daarvan is mijn (eeuwig uitpuilende en continu groeiende) kledingkast uitzoeken en hier zat ik echt al maanden tegenaan te hikken… Vorige week ben ik er toch maar mee begonnen en ik kan inmiddels zeggen dat het me gelukt is! Zelf vind ik dit soort artikelen altijd enorm motiverend om ook eens te beginnen met zoiets, dus vandaar dat het me leuk leek om mijn grote opruiming met jullie te delen. Lees snel verder voor het resultaat!

Mijn kledingkast groeit continu; er komt altijd alleen maar kleding bij en er gaat nooit wat uit. Ondanks dat ik de regel van mijn moeder ‘iets nieuws erin, iets ouds eruit’ graag zou willen hanteren, is dit me helaas nog nooit gelukt! Zo lagen er bijvoorbeeld zelfs nog kledingstukken in mijn kast van ongeveer 9 jaar geleden van de tijd dat ik nog op de middelbare school zat… En dat resulteert dus in een kast die er zo uit ziet:

bank-voor

Kijkend naar de methode van Marie Kondo, heb ik alles uit mijn kast op een grote stapel gelegd en ben ik elk kledingstuk afgegaan met de vraag of ik het wil houden of niet. Je kan hier ook nog de vraag: ‘does it spark joy?’ aan toevoegen, maar dit heb ik voor nu nog even achterwege gelaten. Die stapel kwam er uiteindelijk zo uit te zien:

stapel totaal.jpg

En zoals al te verwachten was.. Ik schrok hier echt van! Ik wist wel dat ik echt heel veel kleding heb, maar dit was wel heel veel. Toen ik eindelijk (een soort van) door de stapel heen was, zag het er als volgt uit:

De (enorme!!) stapel op de linkerfoto is kleding die ik wilde houden, op de middelste foto is de kleding te zien waarover ik twijfelde, omdat ik het nog wilde passen o.i.d. en de stapel op de rechterfoto gaat helemaal weg. Gezien de enorme ‘houden stapel’ was ik nog niet tevreden met het resultaat.

Omdat ik wist dat het toch niet zou helpen om nog een keer door de stapel te gaan, ben ik alles één voor één in mijn kast gaan hangen met de gedachte dat ik hierbij nog wel een aantal kledingstukken weg zou doen. Tevergeefs helaas, want op één of twee kledingstukken na, ligt alles van die enorme stapel nu in mijn kast. Daarentegen heb ik van de ‘weet ik nog niet stapel’ gelukkig wel meer dan de helft weggedaan. Na alles op te hebben opgeruimd, bleef het volgende over om weg te doen:

Dit heb ik weer allemaal in dozen en tassen gestopt en toen zag het er zo uit:

ingepakt.jpg
Mede mogelijk gemaakt door HelloFresh haha!

De kleding in de tassen doneer ik aan het goede doel en de kleding in dozen ga ik proberen te verkopen, omdat het nog zo mooi is en er zelfs soms nog kaartjes aan zitten (schaam schaam).. De kleding die ik verkoop zet ik op United Wardrobe, dus neem gerust een kijkje!

Mijn kledingkast ziet er nog steeds overvol uit (ik kan me zelfs niet voorstellen dat alles wat ik weg heb gedaan hier eerst nog bij zat), maar het is wel een stuk netter! Onder het hanggedeelte liggen al mijn dikke truien en vesten wat er nogal chaotisch uit ziet, maar helaas heb ik hier nog geen andere goede ‘opruim methode’ voor gevonden.

bank na.jpg
Yes, ik kan m’n bank weer zien!

Ik realiseer me wel dat ik op deze manier nog steeds niet alles mee kan nemen naar Londen, daar is het gewoon veel te veel voor, dus ik vrees dat ik nogmaals door m’n kleding moet en dan nog iets kritischer. Echter heb ik besloten om er voor nu even afstand van te nemen en gewoon elke dag iets anders uit m’n kast te pakken, zodat ik over een tijdje kan zien wat ik absoluut niet draag. Hopen dat het aan het eind van dit jaar, vlak voor de verhuizing, een keurige kledingkast is! 😀

Hebben jullie nog tips voor me? Ik hoor het graag, want zoals je ziet kan ik dat wel gebruiken…!

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.