Travel

Vakantie naar Sam deel 1 – MS Zuiderdam

In mijn vorige bericht liet ik weten dat mijn vakantie er aan zat te komen. Inmiddels ben ik al sinds zaterdag weg en heb ik eindelijk de wifi zover gekregen om mee te werken, dus hierbij volgt mijn verslag van de eerste vakantieweek!

Zaterdagochtend vertrok ik samen met mijn ouders naar Schiphol. Om 9 uur vertrok mijn vliegtuig naar Newark. De vlucht duurde ongeveer 8,5 uur en op wat hevige turbulentie na, was het een prima vlucht. Ik zat naast een hele lieve vrouw en haar dochtertje van 6 en zij hebben me nog wat tips gegeven voor ons weekje New York; altijd handig! Nadat ik op Newark Airport aankwam, m’n bagage had opgehaald, opnieuw had ingecheckt en de shuttle naar de goede terminal had genomen, heb ik een aantal uurtjes op het vliegveld moeten wachten op mijn volgende vlucht. Deze vertrok rond half 4 (plaatselijke tijd) richting Fort Lauderdale, duurde ongeveer 3 uurtjes en ook dit was een fijne vlucht.

Na al het vliegen, en niet te vergeten het tijdsverschil, was ik wel ontzettend moe, dus heb ik heel snel mijn bagage opgehaald en een taxi gevraagd me naar het hotel te brengen. Ik sliep in het Hilton Fort Lauderdale Marina hotel en had dit hotel gekozen omdat het lekker dichtbij de Cruise Terminal was. Helaas was dit hotel totaal niet wat ik gewend ben van Hilton; de (bad)kamer was totaal niet schoon (er zat zelfs een oude contactlens op de muur geplakt), het was onwijs luidruchtig (af en toe dacht ik zelfs dat er gewoon iemand in m’n kamer stond) en het was veel te druk bij het in- en uitchecken. Bij het inchecken was het nog wel te doen, maar toen ik de volgende ochtend de lobby in kwam, stond het overvol met mensen en bagage en was de rij bij de receptie bizar lang. Een voordeel aan dit hotel was wel dat Holland America een shuttle service aanbood vanaf het hotel naar de boot voor $6. Ook was ik blij met de (wel belachelijk dure) Starbucks in het hotel. Door de te lange rij bij zowel de receptie als het ontbijt, kon ik niet uitchecken en heb ik m’n ontbijt gehaald bij Starbucks (zie hieronder mijn ontbijtje van $23!!).

Starbucks ontbijt

Ik had een kaartje voor de shuttlebus om 11 uur en alhoewel ik keurig op tijd stond te wachten had ik de shuttle nog bijna gemist ook. Toen ik aankwam bij de halte stonden er veel mensen te wachten, maar er stond ook een busje vol met mensen. Omdat het nog geen 11 uur was, dacht ik dat mijn bus nog zou komen, dus bleef ik ook netjes wachten. Vervolgens reed het busje weg (om een uur of 10.50) en kwam er een stel aangerend met de mededeling dat dat misschien wel hun bus was. De bus stopte net op tijd en toen ze aan de buschauffeur vroegen naar welke boot hij ging, bleek het de Zuiderdam te zijn (mijn boot!). Zij kwamen erachter dat het nog niet hun bus was, maar ik was super blij dat ze hem hadden geroepen, want blijkbaar wilde mijn bus dus gewoon veel te vroeg weggaan en had ik zomaar eens mijn boot kunnen missen…!

Van Sam had ik al wel gehoord dat er veel oude mensen met de HAL cruisen, maar alsnog keek ik m’n ogen uit. De shuttlebus leek wel een (gezellige) bejaardensoos en aangekomen bij de boot werd dit niet anders haha! Iedereen was wel super lief en het leuke aan Amerikanen vind ik dat ze vaak zo snel een praatje maken met iedereen, misschien doen ze alsof, dat weet ik niet, maar ze tonen altijd interesse en zijn super enthousiast.

2016-11-20-13-13-41
Uitzicht vanaf ons schip in de cruise terminal

De busrit door de cruise terminal vond ik heel indrukwekkend. Ik ben nog nooit op een cruiseschip geweest, maar heb zelfs nog nooit een cruiseschip van dichtbij gezien en zeker niet zoveel bij elkaar. Ik werd helemaal enthousiast, maar was ook een beetje zenuwachtig/nerveus voor het moment dat ik Sam weer zou zien. We hadden buiten de boot afgesproken en het was zo fijn om elkaar eindelijk weer te zien! Na heel veel gedoe met inchecken, omdat ik een zogeheten ‘friend on board’ ben en geen normale hotelgast, konden we eindelijk samen het schip, de MS Zuiderdam, op. Sam heeft me direct een korte rondleiding gegeven en me voorgesteld aan de collega’s waar hij het meest mee optrekt. Alhoewel het echt wel leuk was om te zien waar hij de afgelopen 6 maanden heeft gewerkt, vond ik het toch ook heel moeilijk om te zien. De personeelsruimtes zijn bij lange na niet zo mooi en luxe als de gastenruimtes, wat uiteraard best logisch is, maar hier ligt het wel heel ver uit elkaar. Nu ik alles zelf ook meemaak hier, heb ik nog meer respect gekregen voor Sam en alle andere mensen die hier werken. Het is super zwaar en als ik persoonlijk alleen al denk aan de cabin waarin hij slaapt, was ik al na 1 dag gestopt… Sam slaapt samen met een collega in een piepklein kamertje met een stapelbed, badkamer en een kast en gelukkig was een ander personeelslid zo aardig om haar cabin aan mij uit te lenen voor deze cruise. Sam en ik slapen nu in een (iets groter) kamertje (helaas met stapelbed:() en ondanks dat ik de eerste nacht minstens 5x wakker ben geworden met claustrofobische gevoelens en nachtmerries, ben ik er inmiddels helemaal aan gewend en eigenlijk best wel blij mee. Ik vind het vooral een heel eng idee dat we slapen op verdieping B (2 verdiepingen onder water), waardoor er natuurlijk ook geen raampje is en ik geen idee heb van het weer, de omgeving of het daglicht. De eerste dag dacht ik ook constant aan de Titanic en hoe de mensen op de lagere verdiepingen het niet overleefden… haha! Maar gelukkig heb ik er nu weer alle vertrouwen in en slaap ik ’s nachts weer goed.

Maar.. genoeg over het schip, we gaan verder met de reis!

Half Moon Cay

Zondagmiddag vertrokken we met het schip richting Half Moon Cay en hier kwamen we de volgende dag al heel vroeg aan. Met een bootje kan je vanaf het cruiseschip naar het eiland, waar je ontvangen wordt door de crew in piratenpakken. Gasten kunnen ervoor kiezen een cabana (een soort strandhuisje) te huren met of zonder lunch, maar dit is niet noodzakelijk aangezien er ook ruim voldoende strandbedjes aanwezig zijn. Maar wauw, wat is het hier mooi zeg, ongelooflijk!! Afgelopen zomer ben ik natuurlijk op Curaçao geweest en destijds dacht ik dat daar de mooiste stranden zijn die ik ooit heb gezien, maar daar ben ik op teruggekomen. Half Moon Cay is echt prachtig! Bizar wit zand, een onwijs heldere zee en een hele mooie omgeving. Helaas moet ik er wel bij vermelden dat dit waarschijnlijk een beetje ‘gemaakt’ is voor de HAL gasten, maar dat mag de pret niet drukken! Ik stond er versteld van dat er gewoon geen steentje op de zeebodem en geen enkele vis in de zee (wat dan wel weer jammer is) te vinden was.

Op dit eiland moest Sam voor de op- en afbouw van de cabana’s zorgen (op de foto’s hieronder zijn deze te zien). Hij vertrok ’s ochtends al heel vroeg naar het eiland en tegen de tijd dat ik aankwam was hij klaar en konden we even relaxen. We hebben heerlijk gezwommen en op het strand gelegen en heel even voelde het als een vakantie voor ons beiden!

Vanaf Half Moon Cay ging het schip door naar Aruba. Het was nog best een lange reis, dus tussen de 2 eilanden door zat een hele dag op zee. Woensdagmiddag kwamen we aan op Aruba. Sam en ik konden rond een uur of 2 van boord en omdat Sam de avond vrij had gekregen van zijn manager, konden we de hele dag tot een uur of 10 onze gang gaan op het eiland. We hebben een taxi gepakt naar een strandtent genaamd Moomba Beach, daar even geluncht, gezwommen en op het strand gelegen en later zijn we op zoek gegaan naar een restaurant voor het avondeten. Hier kon ik echt van genieten, voor de eerste keer niet in m’n eentje dineren maar met Sam! Het was echt zo’n leuke dag, alles was perfect. Het weer, het strand, het eten; het was echt super gezellig met z’n tweeën.

img_0144
Aruba
img_0208
Zonsondergang Aruba (hier kan ik foto’s van blijven maken!!)

Na Aruba gingen we door naar Curaçao. Hier konden Sam en ik van boord van half 1 tot half 4, dus best wel kort, en dat vond ik zo jammer… Ik wilde Sam heel graag de schildpadden, mooie snorkelplekken en de prachtige baaitjes laten zien, maar hier was jammer genoeg echt geen tijd voor. Voordat ik aan boord was gingen Sam en zijn collega’s altijd naar Mambo Beach op Curaçao, maar, zoals ik ook in deze post heb gezegd, wilde ik hier liever niet heen. Uiteindelijk zijn we op aanraden van een gids naar Blauwbaai gegaan. Dit was $60 voor een retour met de taxi, maar was ook volgens haar leuker, mooier en minder druk dan Mambo Beach en er waren genoeg faciliteiten aanwezig. Daar aangekomen was ik heel blij met deze keuze. Ik heb wel mooiere baaitjes gezien op Curaçao en betere snorkelplekken, maar voor een paar uurtjes zonnen, zwemmen en eten niet ver van het schip was dit echt een goede keuze (Blauwbaai is hieronder op de foto’s te zien)! Rond een uur of 3 stond de taxichauffeur weer op ons te wachten en werden we teruggebracht naar het schip. Daar aangekomen, ging de reis verder naar Panama.

Ik neem mezelf altijd voor om het kort te houden, maar als ik eenmaal aan het schrijven ben kan ik niet meer stoppen… Zie hier wederom het resultaat haha! Voor vandaag houd ik het hierbij. Vandaag waren we bij het Panamakanaal. We zijn door het kanaal heen gegaan en ik heb de mogelijkheid gekregen om als ‘escort’ mee te gaan, wat inhield dat ik als crew mee mocht met een tour (waarbij ik een beetje moest begeleiden en de groep bij elkaar moest houden) en ik was er super blij mee! We hebben een 6 uur durende tour gemaakt, waarbij we met een bus en een boot reisden en dingen hebben bezocht. Hoe dit en de rest van de cruise was, zal ik vertellen in mijn volgende post. Heel erg bedankt voor het lezen en laat me weten wat je ervan vindt 🙂

(P.S. Zodra ik weer goede en betaalbare wifi heb, zal ik meer foto’s op m’n blog zetten. Bijvoorbeeld ook van de binnenkant van de MS Zuiderdam. Ik heb nu al super veel foto’s gemaakt en ik wil ze het liefst allemaal hier delen!)

img_0081
Nog eentje van het prachtige Half Moon Cay!

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.