Food&Drinks

Cocktail #2: Tequila Sunrise

Yes, laten we de week goed beginnen; het is tijd voor een nieuwe cocktail! Na onze vorige cocktail kregen we een verzoek voor een ‘lente cocktail’ en aangezien ook wij eigenlijk wel toe zijn aan een beetje zon en lekker weer, waren we meteen enthousiast. Kijk snel mee!

Voor deze week hebben we gekozen voor de TEQUILA SUNRISE. De naam van de cocktail geeft eigenlijk al een beetje aan hoe het drankje eruit komt te zien; een zonsopgang! Ook deze cocktail is weer uitstekend geschikt voor ‘beginners’ en makkelijk te maken zonder allerlei speciale spullen.

De ingrediënten voor de Tequila Sunrise zijn als volgt:

fullsizeoutput_251.jpeg
12,5 ml Grenadine, 37,5 ml Tequila en Sinaasappelsap

Zoals we de vorige keer ook al zeiden; er zijn verschillende soorten merken drank en het is niet noodzakelijk om precies dezelfde merken als wij te halen. In eerste instantie wilden we een ‘Silver Tequila’ kopen, maar omdat deze was uitverkocht zijn we voor bovenstaande variant gegaan. Let wel: dit is een redelijk ‘goedkoop’ merk Tequila en er zijn zeker merken van betere kwaliteit/smaak etc. Het is uiteraard volledig je eigen keuze en aangezien je het toch niet puur drinkt bij dit drankje, is het op zich niet heel belangrijk.

Hoe maken we de Tequila Sunrise?

  1. Giet 37,5 ml Tequila in een hoog glas dat gevuld is met ijsblokjes.
  2. Vul het glas verder met sinaasappelsap (tot ongeveer één centimeter onder de rand).
  3. Schenk nu langzaam 12,5 ml Grenadine in het glas, zodat het zich geleidelijk verspreidt in de sinaasappelsap:
The finishing touch!

Eventueel kan het glas nog worden versierd met een stukje fruit, zoals een schijfje sinaasappel, of een leuk rietje of iets dergelijks. (Wij hebben weer het hartje gebruikt, maar gewoon omdat het zo schattig is :))

Dat was hem alweer! Kort, maar krachtig denk ik zo. Dit is eerlijk gezegd een van mijn favoriete cocktails en dit drankje wekt zeker een zomers gevoel bij ons op. Zie je jezelf al zitten? Heerlijk op een parelwit strand met zon, zee en deze vrolijke cocktail in je hand? Cheers!!

Zijn er nog verzoekjes voor de komende weken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.