Lifestyle

Dagje Amsterdam!

Omdat het de laatste week van de schoolvakantie was, ben ik samen met mijn moeder en zusje (Babette) een dagje naar Amsterdam geweest! Mijn moeder en ik zijn hier al vaker geweest, maar m’n zusje nog nooit en had al heel vaak gevraagd of we een keertje met haar wilden gaan. Dus zo gezegd, zo gedaan en hieronder volgt een verslagje van die dag! ūüôā

Helaas begon de dag wat moeizaam en zaten we uiteindelijk pas om 11.30 uur in de auto. We hadden besloten om voor het parkeren gebruik te maken van de P+R bij het Olympisch Stadion, maar toen we daar aankwamen bleek het al helemaal vol te zijn. (Pas toen we daar al waren kwam ik erachter dat we dit ook op internet hadden kunnen zien, blond hè..) Het was inmiddels al 12.45 uur, toen we eindelijk aankwamen bij P+R Arena. Gelukkig waren hier nog voldoende plekken en zijn we dus, na het parkeren, meteen naar de metro gelopen. Het was vanaf daar nog een halfuur reizen, dus rond een uur of half 2 kwamen we eindelijk aan op Amsterdam Centraal; de dag kon beginnen!

Zoals altijd moesten we alle drie eerst plassen na de lange reis, dus gingen we direct op zoek naar een toilet. Vanaf Centraal liepen we het centrum in en zijn we gaan plassen bij de Bijenkorf. Gezien de tijd hadden we ook alweer redelijk honger, dus besloten we om eerst wat te gaan eten en daarna pas de dingen te gaan doen die we hadden gepland. Ik heb vaker op internet voorbij zien komen dat eten bij SLA erg leuk is, dus daar wilde ik graag heen. Ik had op Google Maps opgezocht waar dit was, het was 11 minuten van ons vandaan (in de Utrechtsestraat), en ik dacht dat ik het wel zonder mapje zou kunnen.. Nou, niet dus! Toen ik dacht dat we er bijna waren en weer op de telefoon keek, was het nog steeds 11 minuten lopen… Om een uur of half 3 kwamen we, inmiddels met flinke honger, aan bij SLA en hebben we alle 3 een heerlijke salade gegeten. Het is inderdaad een aanrader! Je kan hier dus of gewoon een salade van de kaart kiezen, of je eigen salade samenstellen en het ziet er allemaal heerlijk uit. Mijn salade bestond uit¬†Romaine sla, quinoa, courgette, avocado, broccoli,¬†artisjokharten, kiemen en een balsamico dressing.¬†Na het eten hebben we nog een drankje¬†gehaald bij de Starbucks bij wijze van een toetje en hier moest m’n zusje natuurlijk een foto van maken!

Starbucks

King Louie verkoopt vaak hele leuke jurkjes en de winkel hiervan zit op de Hartenstraat in Amsterdam. Na het eten zijn we hier naar op zoek gegaan. Dit was ongeveer 20 minuutjes lopen en ondanks dat we best wel verkeerd liepen, hebben we het toch kunnen vinden. Mét resultaat, want we liepen de deur uit met 2 nieuwe jurkjes!

Hierna zijn we doorgelopen naar de Leidsestraat, waar we alle 3 iets hebben gekocht bij Brandy Melville. Tot mijn verbazing eigenlijk, want ik vind deze winkel altijd redelijk lastig, omdat ze bijna alleen maar ‘one size fits all’ items verkopen die er minuscuul uitzien en die ik dus echt never nooit zal passen. (One size fits all vind ik trouwens sowieso onzin, want het bestaat gewoon niet!) Toch ben ik gezwicht voor een trui in een hele schattige, zachtroze kleur, een tasje in dezelfde kleur en gestreept wokkel elastiekje:

Brandy Melville spullen

M’n zusje en ik zijn beide groot fan van de kleding van Abercrombie & Fitch en laat er¬†nou net zo’n winkel in Amsterdam zijn! Hier zijn we, zoals altijd, weer goed geslaagd en gingen we net voor sluitingstijd de deur uit. Hieronder zie je de items die ik hier heb gescoord:

Kleding Abercrombie and Fitch

Rond 19.00 uur was het grootste deel van de winkels dicht en besloten we om naar Madame Tussauds te gaan. Ja, geloof het of niet, ik ben 22 jaar oud en was hier dus nog nooit geweest! Voor mijn gevoel is iedereen die ik ken weleens bij Madame Tussauds geweest en ik wilde weleens weten of het nou wat is of niet. Normaal gesproken heb ik niet echt iets met bekende mensen, het zijn ook gewoon mensen en ze zijn niet ineens meer bijzonder dan wij ofzo, maar ondanks dat, vond ik het toch heel leuk om een keer in Madame Tussauds te zijn. We hebben heel veel foto’s gemaakt, wat waarschijnlijk iedereen doet daar haha, en ik heb de leukste er even uitgehaald:

Madame Tussauds

Na Madame Tussauds waren we inmiddels best wel vermoeid en wilden we wat eten en naar huis. Ik had eerst het restaurant Van Dam voorgesteld, maar omdat dit toch nog een eindje met het openbaar vervoer was, zijn we uitgekomen bij het restaurant Majestic. Een leuk restaurant-café met uitzicht op de Dam en heerlijke gerechten. Hier heb ik als voorgerecht een krab-avocado salade gegeten en daarna een Thais wokgerecht.

Eten Majestic

Tenslotte nog een espresso en toen rennend door de keiharde regen naar de tram om weer naar de auto te gaan. Het was echt een hele leuke dag; heel veel gegeten, geshopt, gelopen en leuke dingen gezien in Amsterdam!

En voor als je er nog niet bekend mee bent, een tip voor het parkeren; P+R!! We waren 1 euro kwijt aan parkeerkosten + hooguit 10 euro aan openbaar vervoer in totaal.¬†Ideaal voor in een stad zoals Amsterdam, waar het parkeren normaal gesproken ongeveer 6 euro per uur kost…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.